Λιναρόσπορος
»
Το αφέψημα κάνει καλό στα βρογχικά, στην πνευμονία, στις πέτρες της χολής, στους ρευματικούς πόνους, καθώς και σε κάθε είδος φλεγμονές. Οι σπόροι του λιναριού περιέχουν πηκτίνη, και πλήθος βιταμινών όπως βιταμίνη Α,Β,D,E και άλλα μέταλλα και αμινοξέα.
Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση λιναρόσπορου καθημερινά επηρεάζει θετικά την ικανότητα του οργανισμού μας να καταπολεμήσει βακτηρίδια και ιούς
Ο σπόρος του λιναριού έχει επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε άλφα λινολενικό οξύ (ALA), το οποίο είναι πολλά υποσχόμενο συστατικό για την καταπολέμηση του καρκίνου. Η καθημερινή λήψη λίγων σπόρων με αφθονο νερό ειναι ιδανική για την καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας.Αλεσμένος μπορει να καταναλωθεί μαζί με κουάκερ στο πρωινό γάλα, ή μέσα στο γιαούρτι .
Προετοιμασία: 2 κουταλιές, 4-7 Λεπτά, 70° Κελσίου