tsai.gr
tea bar Μαύρο Τσάι Μαύρο Τσάι με Άρωμα Oolong Τσάι Πράσινο Τσάι Πράσινο Τσάι με Άρωμα Λευκό Τσάι Τσάι Υγείας - Ayurveda Τσάι Βοτάνων Rooibos Τσάι Φακελάκια Τσαγιού Βότανα Blooming Tea Matcha Tea Αξεσουάρ Τσαγιού
Black Chai Latte
Σας προσφέρουμε μια εναλλακτική μέθοδο παρασκευής του Chai που έχει κρεμώδη υφή και περισσότερο άρωμα για μεγαλύτερη απόλαυση.

Είναι μία μέθοδος που χρησιμοποιείται ευρέος εδώ και αιώνες σε πολλά μέρη του κόσμου, ειδικά στην Ινδία από όπου προέρχεται. Βράζοντας το chai μέσα στο νερό αρκετή ώρα, μας επιτρέπει τη μέγιστη απόδοση των αρωμάτων από τα φύλλα του τσαγιού και τα μπαχαρικά, ενώ ταυτόχρονα η ανάμειξη του με τον αέρα, δημιουργεί την κρεμώδη υφή. Αποκλειστικά από το Tsai.gr.

Χρόνος Προετοιμασίας:
10 λεπτά προετοιμασία


Συστατικά για 4 κούπες :
4 κουταλιές της σούπας Black Chai Tea (ΗΝΤ-1117)
4 κούπες του τσαγιού νερό (1 Λίτρο)
1 κούπα του τσαγιού γάλα πλήρες ή τουλάχιστον 2% λιπαρά
Μαύρη ζάχαρη μια κουταλιά ανα κούπα (ανάλογα πόσο γλυκό το θέλετε)


Εκτέλεση:
Προσθέστε το νερό, τη ζάχαρη, το γάλα και το Black Chai σε ένα κατσαρολάκι και αφήστε το να βράσει.
Σιγουρευτείτε ότι υπάρχει αρκετός χώρος στο κατσαρολάκι για να αυξηθεί ο όγκος των υγρών.
Παρακολουθήστε το αλλά μην το ανακατεύετε . Τα λιπαρά του γάλακτος στερεοποιούνται κατα την διαδικασία αυτή και αυτό είναι φυσιολογικό.
Αφήστε τα υγρά να βράσουν και να ανέβουν στην επιφάνεια του σκεύους. Κατεβάστε το απο τη φωτιά αμέσως μόλις φτάσει στο χείλος του σκεύους. Μολις τα υγρά καθίσουν , ξαναβάλτε το στη φωτιά. Επαναλάβετε το ίδιο βήμα περίπου 10 φορές.
Ρίξτε το τσάι προσεκτικά μέσα στις κούπες χρησιμοποιώντας ένα σουρωτήρι στραγγίζοντας εντελώς τα φύλλα του τσαγιού και τα υπολείματα του γάλακτος.
Προσθέστε Ζάχαρη ή μέλι ή οποιοδήποτε άλλο γλυκαντικό .


Παραλλαγές:
Παραπάνω δίνουμε την δική μας συνταγή. Απολαύστε το και μη φοβηθείτε να κάνετε τους δικούς σας γευστικούς πειραματισμούς.

* Το Chai είναι πολύ πλούσιο σε γεύση και υλικά και στην βασική του εκδοχή, το Chai αποτελείται από μαύρο τσάι συνδυασμένο με μπαχαρικά όπως κανέλα, ginger, κάρδαμο, γαρίφαλο και μαύρο πιπέρι και πίνεται κυρίως με γάλα και αρκετή ζάχαρη. Η λέξη Chai προφέρεται και είναι συνώνυμη με την γενικότερη χρήση της λέξης «τσάι» παρόλο που το τσάι και το τσάι μπαχαρικών σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο διαφοροποιούνται (tea – chai). Στην χώρα μας, δεν υπάρχει λέξη που να διαφοροποιεί το τσάι (tea) από το τσάι με μπαχαρικά (chai) παρόλο που αφορά δυο εντελώς διαφορετικές τεχνικές και φιλοσοφίες όπως και με τον καφέ. Άλλο espresso και άλλο cappuccino.