-10% ΣΤΑ ΒΟΤΑΝΑ & Δωρεάν Αποστολή αναλυτικά
 
tsai.gr
tea bar Μαύρο Τσάι Μαύρο Τσάι με Άρωμα Oolong Τσάι Πράσινο Τσάι Πράσινο Τσάι με Άρωμα Λευκό Τσάι Τσάι Υγείας - Ayurveda Τσάι Βοτάνων Rooibos Τσάι Φακελάκια Τσαγιού Βότανα Blooming Tea Matcha Tea Αξεσουάρ Τσαγιού
Ρεβανί με Σιρόπι Τσαγιού
Από το Στέλιο Παρλιάρο
Χρόνος Προετοιμασίας:

20 λεπτά προετοιμασία, Ψήσιμο: 20-30 λεπτά

Υλικά (για 12 μερίδες):
6 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, χωριστά οι κρόκοι απο τα ασπράδια
140 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
140 γρ. ζάχαρη
70 γρ. αλεύρι


Για το σιρόπι:
250 γρ. ζάχαρη
220 γρ. νερό
200 γρ. ρόφημα από δυνατό τσάι, κατά προτίμηση με γεύση πορτοκαλιού ή περγαμόντου



Παρασκευή:
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα τα ασπράδια με 40 γρ. από τη μετρημένη ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα.
Αδειάζουμε τη μαρέγκα σε ένα άλλο σκεύος, καθαρίζουμε τον κάδο καλά και χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη (100 γρ.) μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
Σταματάμε το χτύπημα, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Στη συνέχεια, ενσωματώνουμε και τη μαρέγκα, ανακατεύοντας απαλά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ ή ένα ορθογώνιο ταψί.
Αδειάζουμε μέσα στο ταψί το μείγμα του ρεβανί και ψήνουμε για 20 - 30 λεπτά. Λίγο πριν το βγάλουμε, ξεκινάμε να φτιάχνουμε και το σιρόπι.
Σιρόπι: Βράζουμε το νερό και τη ζάχαρη για 3 λεπτά (από το σημείο βρασμού), αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα το ρόφημα τσαγιού και ανακατεύουμε.
Βγάζουμε το ρεβανί από το φούρνο και το σιροπιάζουμε όπως είναι ζεστό με το ζεστό σιρόπι (δηλαδή και τα δύο ζεστά).


Διάβασε τη συνταγή στο http://trans.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_qsite7_1_03/02/2009_266020