ΔΕΝ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ λόγο μεγάλης αναβάθμισης ιστοσελίδας.
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 29€ αναλυτικά
 
tsai.gr
tea bar Μαύρο Τσάι Μαύρο Τσάι με Άρωμα Oolong Τσάι Πράσινο Τσάι Πράσινο Τσάι με Άρωμα Λευκό Τσάι Τσάι Υγείας - Ayurveda Τσάι Βοτάνων Rooibos Τσάι Παγωμένο Τσάι Φακελάκια Τσαγιού Βότανα Matcha Tea Αξεσουάρ Τσαγιού
Τσάι και η Υγεία...Αναλυτικά
Μόλις μια εβδομάδα περνά χωρίς είδηση και μια ακόμη ερευνητική μελέτη επιβεβαιώνει τα οφέλη της υγείας του τσαγιού. Ακολουθεί μια σύνοψη των πιο πρόσφατων ευρημάτων.
 • Καρκίνος
 • Γήρανση
 • Αλλεργίες
 • Νόσος του Alzheimer
 • Αρθρίτιδα
 • Υγεία των οστών (οστεοπόρωση)

 • Αναπνοή-Οδοντοστοιχία
 • Χοληστερόλη
 • Κατάθλιψη
 • Δερματολογία
 • Διαβήτης
 • Καρδιακές Παθήσεις
 • Αδυνάτισμα
Σημείωση: Οι πληροφορίες υγείας που παρέχονται στο Tsai.gr δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση ιατρικές συμβουλές. Για οτιδήποτε αφορά στην υγεία σας πρέπει να συμβουλεύεστε τον γιατρό σας
Καρκίνος
Πηγή κειμένου: Reuters, Οκτ. 2012
Μια μεγάλης κλίμακας μελέτη δείχνει ότι το πράσινο τσάι μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη μείωση των κινδύνων καρκίνου του παχέος εντέρου, του στομάχου και του λαιμού για τις γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας. Επιστήμονες από το Vanderbilt University School of Medicine στο Νάσβιλ ακολούθησαν 69.000 γυναίκες για μια περίοδο δέκα ετών και διαπίστωσαν ότι εκείνες που έπιναν πράσινο τσάι τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα είχαν 14 % λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του πεπτικού συστήματος. Επιπλέον, η μελέτη διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που έπιναν πράσινο τσάι για τουλάχιστον 20 χρόνια είχαν 27% λιγότερες πιθανότητες από τους μη πότες να αναπτύξουν οποιοδήποτε καρκίνο του πεπτικού συστήματος. Οι ερευνητές λαμβάνουν υπόψη και άλλους παράγοντες όπως η διατροφή, το εισόδημα, τις συνήθειες άσκησης και το ιατρικό ιστορικό στη μελέτη τους και εξακολουθούν να βρίσκουν όφελος της κατανάλωσης πράσινου τσαγιού.

Γήρανση
Πηγή κειμένου: Reuters, Φεβρουάριος 2012
Σημαντικές μελέτες συνδέουν το πράσινο τσάι με λιγότερες ασθένειες στους ηλικιωμένους. Μία μεγάλη ιαπωνική μελέτη διαπίστωσε ότι οι ηλικιωμένοι που καταναλώνουν τακτικά πράσινο τσάι είναι πιο ευέλικτοι και πιο δραστήριοι από τους μη πότες τσαγιού. Σχεδόν 14.000 άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω έλαβαν μέρος στο τριετές πείραμα. Οι επιστήμονες επικεντρώθηκαν στο κατά πόσον οι πότες πράσινου τσαγιού έχουν χαμηλότερο κίνδυνο αδυναμίας και ανικανότητας καθώς μεγαλώνουν. Διαπίστωσαν ότι όσοι καταναλώνουν τουλάχιστον πέντε φλιτζάνια πράσινο τσάι την ημέρα είχαν ένα τρίτο λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν «λειτουργική ανικανότητα», ή προβλήματα με τις καθημερινές δραστηριότητες, όπως το ντύσιμο ή κολύμβησης. Αν και οι λόγοι πίσω από τα ευρήματα παραμένουν ασαφείς, οι ερευνητές επισημαίνουν με μια μελέτη που δείχνει ότι εκχυλίσματα πράσινου τσαγιού φαίνεται να ενισχύουν τη μυϊκή δύναμη σε γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας.

Αλλεργίες
Πηγή κειμένου: Prevention,, Απρίλιος 2003
Το Πράσινο τσάι εμφανίζεται ως μαχητής των αλλεργιών. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικούς θησαυρούς που προστατεύουν από τις καρδιακές παθήσεις και τον καρκίνο, και τώρα έρχεται υποσχόμενο ως μαχητής της αλλεργίας. Σε εργαστηριακές δοκιμές, Ιάπωνες ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι τα αντιοξειδωτικά στο πράσινο τσάι, μπορούν να δεσμεύσουν το βιοχημική διαδικασία που εμπλέκεται στην παραγωγή αλλεργικών αντιδράσεων . Το πράσινο τσάι μπορεί να είναι χρήσιμο ενάντια σε ένα ευρύ φάσμα αλλεργιών όπως το απλό φτάρνισμα η γύρη, η οσμή και οι τρίχες κατοικίδιων ζώων, και η σκόνη.

Νόσος του Alzheimer
Πηγή κειμένου: Examiner Φεβ 2013
Θεαματική έρευνα υποδεικνύει ότι το πράσινο τσάι μπορεί να είναι σε θέση να εμποδίσει την εξάπλωση της νόσου του Αλτσχάιμερ στον εγκέφαλο. Μια νέα μελέτη από το Ηνωμένο Βασίλειο διαπίστωσε ότι μια ένωση σε αφθονία στο πράσινο τσάι που ονομάζεται epigallocatechin Galate, ή EGCG, είναι σε θέση να διακόψει ένα σημαντικό βήμα της πορείας της νόσου του Αλτσχάιμερ, εμποδίζοντάς την να εξελίσσεται. Η EGCG φαίνεται να εξουδετερώνει τα αποτελέσματα ενός συγκεκριμένου τύπου πρωτεΐνης που προσκολλάται σε νευρικά κύτταρα στον εγκέφαλο και τελικά προκαλεί τα κύτταρα να πεθάνουν. Το αντιοξειδωτικό αλλοιώνει το σχήμα των ενώσεων πρωτεΐνης, εμποδίζοντάς τους να επιτεθούν στα νευρικά κύτταρα. Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι αυτό παίζει ένα σημαντικό νέο ηγετικό ρόλο στην έρευνα για νέες και αποτελεσματικές θεραπείες για ακόμα μια ανίατη ασθένεια.

Αρθρίτιδα
Πηγή κειμένου: The Journal of Nutrition Μαρτιος 2002
Το Πράσινο τσάι, περιέχει κατεχίνες οι οποίες είναι προστατευτικές των χόνδρων και η κατανάλωση πράσινου τσαγιού μπορεί να συμβάλλουν προληπτικά στην αρθρίτιδα και μπορεί να ωφελήσει τον ασθενή αρθρίτιδας με τη μείωση της φλεγμονής και την επιβράδυνση της βλάβης του χόνδρου..

Υγεία των οστών (οστεοπόρωση)
Πηγή κειμένου: Science Daily, Απρίλιος 2011
Ερευνητές αναφέρουν ότι τρεις θεμελιώδεις χημικές ουσίες που βρίσκονται στο πράσινο τσάι-EGC, GC και GCG έχουν μεγάλη επίδραση στους οστεοβλάστες, τα κύτταρα των οστών ή όταν εκτίθεται σε αυτά τα συγκεκριμένα χημικά. Τα κύτταρα των οστών σε επεξεργασία με αυτά τα συγκεκριμένα χημικά βοήθησαν στην τόνωση της ανάπτυξης σε σύγκριση με άλλα συστατικά. Εκτός από την προώθηση της ανάπτυξης των κυττάρων, υπήρξε σημαντική αύξηση στην ποσότητα της ανοργανοποίησης που βρέθηκαν στους οστεοβλάστες. Φυσικές πηγές τροφίμων, όπως το τσάι προσφέρουν μια οικονομική λύση για την αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης.

Αναπνοή-Οδοντοστοιχία
Πηγή κειμένου: Mail Online, Μαρ 2012
Νεότερα ευρήματα υποδεικνύουν ότι το πράσινο τσάι σκοτώνει την κακή αναπνοή χάρη στα αντιοξειδωτικά του περιεχόμενα. Επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι πολυφαινόλες, ένα είδος αντιοξειδωτικού που βρίσκεται στο πράσινο τσάι, καταστρέψουν ενώσεις στο στόμα που είναι υπεύθυνες για την κακή αναπνοή, την τερηδόνα και καρκίνο του στόματος. Οι πολυφαινόλες που ονομάζεται epigallocatechin 3 (EGCG) διαθέτουν ιδιότητες που μπορούν να καταργήσουν την κακή αναπνοη. Μπορούν επίσης, να καταπολεμήσουν τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος , το οξειδωτικό στρες και τη φλεγμονή που προκαλείται από τα τσιγάρα.

Χοληστερόλη
Πηγή κειμένου: American Journal of Clinical Nutrition, Ιούνιος 2011
Ερευνητές στην Κίνα μελέτησαν την επίδραση του πράσινου τσαγιού και το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού στην ολική χοληστερόλη (TC), στην LDL χοληστερόλη και της HDL χοληστερόλης με μια μετα-ανάλυση 14 τυχαιοποιημένων ελεγχόμενων δοκιμών. Η κατανάλωση πράσινου τσαγιού μείωσε σημαντικά τη συγκέντρωση TC και την συγκέντρωση LDL-χοληστερόλης. Οι αναλύσεις έδειξαν ότι οι αλλαγές αυτές δεν επηρεάζονται από το είδος της επέμβασης, τη θεραπευτική δόση κατεχινών του πράσινου τσαγιού , ή την ατομική κατάσταση της υγείας.

Κατάθλιψη
Πηγή κειμένου: Reuters Ιανουάριο του 2010
Οι γυναίκες που πίνουν τσάι είναι λιγότερο καταθλιπτικές. Η κατανάλωση πράσινου τσαγιού φάνηκε να μειώνει την κατάθλιψη. Σε σύγκριση με τις 1.216 γυναίκες που δεν έπιναν τσάι, ανάμεσα τους 183 γυναίκες που έπιναν , ο κίνδυνος κατάθλιψης ήταν περίπου 36 % χαμηλότερος.

Δερματολογία
Πηγή κειμένου: Nutra Ingredients ΗΠΑ, Ιαν. 2013
Ανακαλύφτηκε οτι ο ι κατεχίνες του πράσινου τσαγιού μπορούν να ωφελήσουν το δέρμα μετά από ζημίες UV. Επιστήμονες από το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν ανακαλύψει ότι οι ενώσεις του πράσινου τσαγιού που ονομάζονται κατεχίνες μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του δέρματος από τα ηλιακά εγκαύματα και τις μακροχρόνιες επιπτώσεις της υπεριώδους βλάβης . Η μελέτη διεξήχθη σε 14 υγιή άτομα με ανοιχτόχρωμο δέρμα και αφορούσε τη λήψη συμπληρωμάτων πράσινου τσαγιού σε κατεχίνες για 12 εβδομάδες. Η δόση ήταν περίπου ισοδύναμη με δύο φλιτζάνια πράσινο τσάι. Τα αποτελέσματα από τα συμπληρώματα εξετάστηκαν πριν και μετά την συμπλήρωση από την έκθεση του δέρματος των γλουτών στις υπεριώδεις ακτίνες και την ποσοτικοποίηση του επιπέδου του ηλιακού εγκαύματος. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι κατεχίνες μπορεί να συμβάλλουν στην προστασία του δέρματος από τη φλεγμονή των ηλιακών εγκαυμάτων και δυνητικά μακροπρόθεσμες βλάβες που προκαλούνται από τις ακτίνες UV, και μπορεί ως εκ τούτου να είναι ένα συμπλήρωμα για τα αντηλιακά.

Διαβήτης
Πηγή κειμένου: Nutra Ingredients ΗΠΑ, Ιούλιος 2012
Δεδομένα από το Linus Pauling Institute δείχνει ότι το πράσινο τσάι και τα εκχυλίσματα σπόρων σταφυλιού μπορούν να ενεργήσουν ως φυτικά εναλλακτικές λύσεις για να ελέγχουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Φαίνεται να αναστέλλουν τις δράσεις των συγκεκριμένων ενζύμων που είναι υπεύθυνα για την πέψη υδατανθράκων, ελέγχοντας έτσι τα επίπεδα σακχάρου και μειώνοντας τον κίνδυνο ,τα άτομα, να υποφέρουν από καρδιαγγειακές ή νευρολογικές επιπλοκές. Οι επιστήμονες υποψιάζονται ότι μια συγκεκριμένη κατεχίνη στο τσάι και στα σταφύλια, που ονομάζεται Επιγαλλοκατεχίνη ή EGCG, μπορεί να είναι υπεύθυνη σε μεγάλο βαθμό για τις ευεργετικές επιδράσεις. 4% του πληθυσμού της Ευρώπης, ή 19 εκατομμύρια άνθρωποι , υποφέρουν από ασθένειες που σχετίζονται με τον διαβήτης τύπου 2 . Στις ΗΠΑ, περίπου 24 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν με το διαβήτη, ίσο με το 8 % του πληθυσμού.

Καρδιακές Παθήσεις
Πηγή κειμένου: Mail Online, Φεβ 2012
Μια πρόσφατη ανασκόπηση που δημοσιεύεται στο Δελτίο Διατροφής του Ηνωμένου Βασιλείου διαπίστωσε ότι η τακτική κατανάλωση μαύρου τσαγιού προστατεύει από καρδιαγγειακές επιπλοκές και διαβήτη τύπου 2. Τρία φλιτζάνια μαύρο τσάι την ημέρα, με ή χωρίς γάλα, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών προβλημάτων με την μείωση των επιπέδων της κακής χοληστερόλης (LDL) και του σακχάρου στο αίμα. Δύο ή περισσότερα φλιτζάνια την ημέρα μπορεί να προστατεύσουν έναντι του διαβήτη τύπου 2. Οι επιστήμονες αποδίδουν αυτά τα ευεργετικά αποτελέσματα σε φλαβονοειδή, ένα είδος αντιοξειδωτικού που βρέθηκαν στο τσάι, που καταπολεμά τις υπερβολικές ελεύθερες ρίζες στο σώμα. Ένα τυπικό φλιτζάνι μαύρο τσάι περιέχει 150-200mg σε φλαβονοειδή . Επιπλέον, μια 12-εβδομάδων μελέτη 87 εθελοντών διαπίστωσε ότι η κατανάλωση τριών φλιτζανιών τσαγιού την ημέρα ,έδειξε σημαντική βελτίωση σε διάφορους παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου.

Αδυνάτισμα
Πηγή κειμένου: Rodale.com, Ιούνιος 2010
Πίνοντας μόνο τρία φλιτζάνια την ημέρα του πράσινου τσαγιού φαίνεται οτι μπορεί να σας βοηθήσει να διώξετε μακριά τα επιπλέον κιλά. Μια μελέτη από το USDA ανθρώπινης διατροφής και το Κέντρο Ερευνών για τη Γήρανση στο Πανεπιστήμιο Tufts διαπίστωσε ότι οι συμμετέχοντες που έπιναν τρία φλιτζάνια πράσινο τσάι την ημέρα έχασαν το διπλάσιο βάρος, απο αυτούς που δεν έπιναν τσάι. Ένας τύπος αντιοξειδωτικού, γνωστές ως κατεχίνες πιστώνεται για την απώλεια βάρους στα οφέλη του πράσινου τσαγιού.

Σημείωση: Οι πληροφορίες υγείας που παρέχονται στο Tsai.gr δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση ιατρικές συμβουλές. Είναι απλώς συμπεράσματα και πληροφορίες που έχουν συλλεχθεί από το internet και έρευνες που έχουν γίνει σχετικά με το τσάι. Για οτιδήποτε αφορά στην υγεία σας πρέπει να συμβουλεύεστε τον γιατρό σας