ΔΕΝ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ λόγο μεγάλης αναβάθμισης ιστοσελίδας.
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 29€ αναλυτικά
 
tsai.gr
tea bar Μαύρο Τσάι Μαύρο Τσάι με Άρωμα Oolong Τσάι Πράσινο Τσάι Πράσινο Τσάι με Άρωμα Λευκό Τσάι Τσάι Υγείας - Ayurveda Τσάι Βοτάνων Rooibos Τσάι Παγωμένο Τσάι Φακελάκια Τσαγιού Βότανα Matcha Tea Αξεσουάρ Τσαγιού
Ένα από τα πιο οικονομικά ροφήματα στον κόσμο.
Το τσάι και τα αρωματικά φυτά γενικότερα θεωρούνται από τα πιο οικονομικά προϊόντα στον κόσμο. Παρόλο που οι ποσότητες αλλάζουν σύμφωνα με το φυτό και τη γεύση, 100 γρ φύλλων τσαγιού δίνουν περίπου 40 φλυτζάνια τσάι. Ή από 12 με 15 γρ φύλλων τσαγιού παίρνουμε περίπου 1 λίτρο εγχύματος.
Αυτό σημαίνει ότι το τσάι που προσφέρετε στη σελίδα μας, κοστίζει λιγότερο από 0,25 EUR το φλυτζάνι μέχρι και 0.05 EUR ανά φλυτζάνι. Σε σύγκριση με εναλλακτικά προϊόντα του εμπορίου, το τσάι είναι το οικονομικότερο και το πιο υγεϊινό.


Supermarket vs. Gourmet Tea
Οι ποικιλίες που προσφέρονται από τα σούπερ μάρκετ, ανήκουν στις χαμηλότερες βαθμίδες ποιότητας (σκόνη). Με την πρώτη ματιά φαίνονται πολύ καλά καθώς χρωματίζουν το νερό σας, όμως μόνο αυτό μπορούν να κάνουν. Το εκλεκτό τσάι που προσφέρει το Tsai.gr δεν ανήκει στην κατηγορία της σκόνης όπως αυτό που βρίσκουμε στα φακελάκια και ξεχωρίζει από τα φύλλα τσαγιού, το άρωμα και τη γεύση του. Μόλις δοκιμάσετε τις γεύσεις μας, δεν θα ξανακοιτάξετε στα ράφια των σούπερ μάρκετ.


Γνωρίστε την καφεΐνη (τεΐνη) που καταναλώνετε.
Καφεΐνη - Τεΐνη είναι δύο ονόματα του ίδιου μορίου...μην μπερδεύεστε.
  Καφές 85 mg - 160 mg
  Mate 75 mg
  Αναψυκτικά50 mg
  Μαύρο Τσάι 40 mg
  Oolong Τσάι30 mg
  Πράσινο Τσάι20 mg
  Ασπρο Τσάι15 mg
  Τσάι Ντεκαφεϊνέ 7 mg
  Rooibos 0 mg
  Τσάι Βοτάνων 0 mg
  Βότανα / Αρωματικά Φυτά0 mg


Βασική προετοιμασία τσαγιού.
Για να φτιάξετε ένα γευστικό φλυτζάνι τσάι είναι πολύ βασικό το νερό που χρησιμοποιείται να έχει πολύ οξυγόνο. Όταν βράσει το νερό, το οξυγόνο απελευθερώνεται στον αέρα, γιαυτό πρέπει να μην το βράζετε πολύ. Αν θέλετε να είστε ακριβής, το μαύρο και το oolong τσάι, πρέπει να φτιάχνονται σε νερό θερμοκρασίας 95 βαθμών C ( 200 βαθμών F ). Το πράσινο και το άσπρο τσάι, χρειάζονται μικρότερη θερμοκρασία. Ποτέ μην χρησιμοποιείται νερό που είχατε βράσει από νωρίτερα για να φτιάξετε τσάι, επειδή θα έχει χαθεί το οξυγόνο του. Λεπτομερείς Οδηγίες Βρασμού


Η ποιότητα του νερού επηρεάζει το τσάι σας.
Σας συνιστούμε να χρησιμοποιείτε 100% καθαρό νερό πηγής. Εφόσον το νερό αποτελεί το 90% των συστατικών του ροφήματός σας, είναι εξαιρετικά σημαντικό να διαλέγετε το καταλληλότερο νερό. Φυσικά για λόγους υγείας αλλά και για να έχετε τη σωστή γεύση στο τσάι σας. Είναι άδικο να έχετε καταπληκτικής ποϊότητας τσάι ή ένα αρωματικό φυτό και να χάνετε τη γεύση τους εξαιτίας της ακαταλληλότητας του νερού.


Αποθηκεύετε το τσάι σας;
Τα φύλλα θα πρέπει να φυλάσσονται σε αεροστεγή συσκευασία σε δροσερό, ξηρό μέρος και σε σκιά. Τα πιο ελαφριά, ( πράσινα και άσπρα ) θα πρέπει να καταναλώνονται γρηγορότερα από τα σκουρότερα. Υπάρχει μια εξαίρεση. Το pu-erh βελτιώνεται με το χρόνο αν φυλαχτεί σε δροσερό, ξηρό και σκιερό μέρος.


Πόσο πρέπει να αγοράσω;
Απο 100 γρ φύλλων τσαγιού παίρνουμε περίπου 40 φλυτζάνια ανάλογα με το πόσο δυνατό επιθυμούμε να είναι το ρόφημα μας.


Τσάι - Καφέ και αυτά που πρέπει να γνωρίζετε
Σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα, το τσάι είναι πολύ πιο ωφέλιμο. Ειδικά το πράσινο και το λευκό τσάι αποτελούν εξαιρετικές πηγές ισχυρών αντιοξειδωτικών συστατικών.

Τσάι Vs Καφέ - Prevention
Πράσινο τσάι - Prevention
Ευεργετικό τσάι (Αδυνάτισμα) - Prevention
(Πράσινο) τσάι και... συμπάθεια - Prevention
Πράσινο τσάι. Ο φίλος μας από την Ανατολή - mednutrition.gr
Πράσινο τσάι και υγεία - iatronet.gr
Τσάι: Μια κούπα γεμάτη... υγεία - Euro2day