ΔΕΝ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ λόγο μεγάλης αναβάθμισης ιστοσελίδας.
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 29€ αναλυτικά
 
tsai.gr
tea bar Μαύρο Τσάι Μαύρο Τσάι με Άρωμα Oolong Τσάι Πράσινο Τσάι Πράσινο Τσάι με Άρωμα Λευκό Τσάι Τσάι Υγείας - Ayurveda Τσάι Βοτάνων Rooibos Τσάι Παγωμένο Τσάι Φακελάκια Τσαγιού Βότανα Matcha Tea Αξεσουάρ Τσαγιού
Συνοπτικά...Τσάι...
Το Τσάι Προέρχεται από το Ίδιο Φυτό:
Το πράσινο, μαύρο λευκό, ουλονγκ και pu erh τσάι προέρχεται από το ίδιο φυτό. Οι διαφορές προκύπτουν από την επεξεργασία που επιδέχονται. Στο μάζεμα του τσαγιού, τα πολύ καλής ποιότήτας τσάγια μαζεύονται με το χέρι. Η πρώτη σοδειά του τσαγιού, τα πρώτα φύλλα και τα μπουμπούκια μας δίνουν το άσπρο τσάι. Το άσπρο τσάι είναι πολύ ελαφρύ στη γεύση και είναι ευρέως γνωστό για την περιεκτικότητα αντιοξειδωτικών στοιχείων που περιέχει. Μετά από ελαφριά επεξεργασία παίρνουμε το πράσινο τσάι το οποίο μένει περισσότερο χρόνο στο δέντρο και μαζεύεται αργότερα όταν είναι έτοιμο να μας προσφέρει την πλούσια γεύση του, κάτι που το κάνει το πιο δημοφιλές τσάι στον κόσμο. Μετά από ακόμα περισσότερη επεξεργασία παίρνουμε το Oolong τσάι, κάτι μεταξύ πράσινου και μαύρου τσαγιού. Το μαύρο τσάι τέλος είναι πολύ πιο δυνατό με πολύ πλούσια γεύση και αφήνεται να ωριμάσει πολύ περισσότερο καιρό από τα υπόλοιπα. Για να ωριμάσει στεγνώνετε μέχρι και 300 φορές σε μπαμπού καλάθια όπου παίρνει και το σκούρο χρώμα του.


Πράσινο Τσάι:
Το πράσινο τσάι είναι ένα τσάι που έχει υποστεί πολύ λίγη οξείδωση στη διαδικασία παραγωγής του.
Το πράσινο τσάι ενδύκνειται για την καλή λειτουργία του οργανισμoύ καθώς αποτελεί θεραπεία για πνευματικές και σωματικές διαταραχές. Σύμφωνα με την κινέζικη παράδοση και κουλτούρα το πράσινο τσαί βοηθά αποτελεσματικά στην καταπολέμηση της κούρασης και του πονοκεφάλου καθώς και στην αυτοσυγκέντρωση. Το πράσινο τσάι περιέχει το 1/3 της καφείνης που περιέχετε στο μαύρο και πίνετε ευχάριστα καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας.


Oolong ή Wulong (Ουλονγκ):
Το Oolong είναι ένα παραδοσιακό Κινέζικο τσάι κάπου μεταξύ πράσινου και μαύρου σε διαδικασία οξείδωσης από 10% έως 70%. Τα φύλλα τσαγιού Oolong διακρίνονται, όταν είναι ξηρά, από τη μαύρη νηματοειδή εμφάνισή τους. Η λέξη "oolong" σημαίνει "μαύρος δράκος" ή "μαύρο φίδι" στα κινέζικα. Διάφοροι μύθοι περιγράφουν την προέλευση αυτού του περίεργου ονόματος. Σε έναν μύθο, ο ιδιοκτήτης μιας φυτείας τσαγιού φοβήθηκε και απομακρύνθηκε από τα ξηραμένα φύλλα τσαγιού του με την εμφάνιση ενός μαύρου φιδιού. Όταν επέστρεψε προσεκτικά αρκετές ημέρες αργότερα, τα φύλλα ήταν οξειδωμένα από τον ήλιο και έδωσαν έναν ευχάριστο προϊόν.


Μαύρο Τσάι:
Το μαύρο τσάι είναι το γνωστότερο τσάι σε παγκόσμιο επίπεδο. Υπάρχουν διάφορες κατηγορίες ανάλογα με την καταγωγή του και την ποιότητα του. Το βρίσκουμε σαν χρυσό αρωματικό Darjeeling aλλά και σαν σκούρο και βαρύ Assam. To μαύρο προέρχεται από το ίδιο φυτό με το πράσινο αλλά διαφέρει στον τρόπο παραγωγής του. Το μαύρο τσάι κατέχει τη δική του θέση στην Ευρωπαϊκή αγορά, λόγω της ποιότητας του και της επιβλητικής του γεύσης.


Pu erh (Κόκκινο Τσάι):
Το Pu-erh είναι ένα πολύ γνωστό τσάι από το γεγονός ότι τα φύλλα του είναι πεπιεσμένα και από το ότι ωριμάζει τέλεια για να δώσει ένα εξαίσιο αποτέλεσμα. Κατά τη διάρκεια της αποθήκευσης το τσάι αποκτά σκούρο χρώμα και γλυκύτερη γεύση. Συχνά τα πεπιεσμένα φύλλα του pu-erh συσκευάζονται σε μορφή τούβλων για να αποφεύγεται η υγρασία. To pu-erh πωλείται ως τσάι αδυνατίσματος ή χρησιμοποιείται ως κύριο συστατικό σε έτοιμα μείγματα του εμπορίου γιατί βοηθά στην αύξηση του μεταβολισμού. Πίνοντας pu-erh στοχεύουμε στην μείωση της χοληστερίνης του αίματος και στην μείωση του επιπέδου των λιπιδίων.


Λευκό Τσάι:
Το άσπρο τσάι παράγεται σε μικρή κλίμακα στην Κίνα και στην Ινδία. Είναι το λιγότερο επεξεργασμένο από όλα τα είδη τσαγιού. Τα μπουμπούκια κόβονται πριν ανοίξουν και απλά αφήνονται να αποξηρανθούν. Τα μπουμπούκια έχουν σχεδόν ασημί χρώμα και προσφέρουν ελαφρύ και απαλό άρωμα στο τσάι.


Αρωματισμένα Τσάγια:
Τα αρωματισμένα τσάγια δημιουργούνται όταν αναμιγνύουμε τις γεύσεις και τα αρώματα στο τελευταίο στάδιο της επεξεργασίας τους, πριν το τσάι να συσκευαστεί. Στα αρωματισμένα με γιασεμί τσάγια προσθέτουμε ολόκληρα μπουμπούκια γιασεμιού στο πράσινο ή στο Oolong τσάι. Στα μαύρα τσάγια από την Κίνα ή την Σρί Λάνκα που είναι εμπλουτισμένα με γεύσεις φρούτων, προσθέτουμε αιθέρια έλαια φρούτων.Άλλα Βότανα:

Rooibos (Ροϊμπός ή Κόκκινο Τσάι):
Το Rooibos έχει καταγωγή από την Αφρική και δεν περιέχει καθόλου καφείνη σε σχέση με τα μαύρα ή πράσινα τσάγια. Κοινά αποκαλείται Αφρικανικό κόκκινο τσάι και αρχικά ήταν δημοφιλές στην νότια Αφρική ενώ τώρα καταναλώνεται σε πολλές χώρες. Είναι ξεχωριστό λόγω του εκπληκτικού κόκκινου χρώματος του και μπορείτε να το πιείτε ζεστό ή κρύο. Το τσάι Rooibos μεγαλώνει μόνο σε μια μικρή περιοχή στο Cederberg στην επαρχία του Western Cape. Γενικά τα φύλλα του οξειδώνονται και ζυμώνονται για να δώσουν το ξεχωριστό καφεκόκκινο χρώμα. Όμως παράγεται και αζύμωτο "πράσινο" τσάι. Ένα φανταστικό τσάι τόσο φυσικό κατάλληλο ακόμα και για παιδιά και μωρά . Το Rooibos έχει γίνει πολύ γνωστό στις Δυτικές χώρες κυρίως στους καταναλωτές που ενδιαφέρονται για την υγεία τους, οι οποίοι το εκτιμούν επειδή: έχει υψηλό βαθμό αντιοξειδωτικών όπως superoxide dismutase (SOD), μηδενική περιεκτικότητα σε καφεΐνη, και πολύ χαμηλό επίπεδο τανίνης, αντίθετα με το ωριμασμένο μαύρο τσάι ή το αζύμωτο πράσινο τσάι.


Μάτε (Yerba Mate):
Το mate είναι πολύ δημοφιλές στην Νότια Αμερική. Ιδιαίτερα διεγερτικό καθώς περιέχει καφείνη. Περιέχει όμως και βιταμίνη c, μαγνήσιο και σίδηρο που το καθιστούν πολύ υγιεινό. Επίσης γνωστό για την ιδιότητα που έχει να « κόβει » την όρεξη, περιέχετε σε όλα τα μίγματα διαιτητικών τσαγιών και έχει ανέβει στην λίστα προτιμήσεων των γυναικών και όχι μόνο. Μπορείτε να το απολαύστε και κρύο.


Λαπάχο (Lapacho):
Το Lapacho προέρχεται από την Νότια Αμερική και είναι το καταλληλότερο ρόφημα μετά από μια σκληρή μέρα δουλειάς. Το Lapacho λαμβάνεται από το φλοιό του δέντρου Lapacho των τροπικών δασών και είναι επίσης γνωστό ως Pau D'arco, ipe roxo, tahuari, taheebo, tabebuia ipe και tajy. Η γεύση του είναι πικρή και γήινη συνηθισμένη για τα ροφήματα που προέρχονται από φλοιούς δέντρων. Αποκαλείται το « τσάι των Ίνκας » επειδή εκείνοι γνώριζαν από παλιά τις θεραπευτικές ιδιότητες του φλοιού και τις εκτιμούσαν ιδιαίτερα.


Τσάι Βοτάνων (Herbal Teas):
Τα τσάγια από βότανα γίνονται όλο και πιο δημοφιλή στις μέρες μας. Στην επιλογή τους μας οδήγησε η παράδοση που έχουν στην Ευρώπη από τα παλιά χρόνια. Από τα ευγενή και ήπια χαρακτηριστικά του λαμβάνουμε πολλά οφέλη για την υγεία μας. Δεν περιέχει καφεΐνη και έτσι πίνετε ευχάριστα όλες τις ώρες και από όλες τις ηλικίες.


Τσάι Υγείας - Ayurveda:
Wellness τσάι σημαίνει καλή υγεία για το μυαλό και το σώμα. Δημιουργήσαμε συνθέσεις τσαγιών με γνώμονα τα φυσικά συστατικά του. Γνωρίζοντας πως ο ανθρώπινος οργανισμός χρειάζεται τουλάχιστον 2,5 λίτρα νερό την ημέρα δημιουργήσαμε για σας υπέροχες γεύσεις ώστε να έχετε λόγο να πίνετε όλη μέρα! Έτσι θα αποκτήσει ο οργανισμός σας πολύτιμα μεταλλικά στοιχεία και βιταμίνες που κάνουν καλό σε όλες τις ηλικίες και ταυτόχρονα θα απολαμβάνετε τις υπέροχες γεύσεις που έχουμε για σας.Σημείωση: Οι πληροφορίες υγείας που παρέχονται στο Tsai.gr δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση ιατρικές συμβουλές. Είναι απλώς συμπεράσματα και πληροφορίες που έχουν συλλεχθεί από το internet και έρευνες που έχουν γίνει σχετικά με το τσάι. Για οτιδήποτε αφορά στην υγεία σας πρέπει να συμβουλεύεστε μόνο τον γιατρό σας