ΔΕΝ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ λόγο μεγάλης αναβάθμισης ιστοσελίδας.
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 29€ αναλυτικά
 
tsai.gr
tea bar Μαύρο Τσάι Μαύρο Τσάι με Άρωμα Oolong Τσάι Πράσινο Τσάι Πράσινο Τσάι με Άρωμα Λευκό Τσάι Τσάι Υγείας - Ayurveda Τσάι Βοτάνων Rooibos Τσάι Παγωμένο Τσάι Φακελάκια Τσαγιού Βότανα Matcha Tea Αξεσουάρ Τσαγιού
Τσαγιέρες από Χυτοσίδηρο – Μαντέμι
Περιήγηση στις Τσαγιέρες από Χυτοσίδηρο – Μαντέμι (Tetsubin 鉄瓶)

Η χρήση της τσαγιέρας από χυτοσίδηρο ή αλλιώς tetsubin έγινε γνωστή στην Ιαπωνία μεταξύ των 17ου και 18ου αιώνα, περίπου συνέπεσε με την εισαγωγή του πράσινου τσαγιού. Αλλά αρχικά, οι Ιάπωνες τη χρησιμοποίησαν για να βράζουν νερό, αφήνοντάς τη συχνά επάνω στη φωτιά για να κρατάνε το νερό ζεστό, ώστε ένα φλιτζάνι τσάι να μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή. Λίγο αργότερα, έγινε δημοφιλής και απαραίτητη σε κάθε νοικοκυριό και η ιαπωνική τσαγιέρα από χυτοσίδηρο. Μοιάζουν πολύ με τις κινεζικές Yixing τσαγιέρες από πηλό, Οι τσαγιέρες από χυτοσίδηρο «ωριμάζουν» με τις γεύσεις ενός τσαγιού μετά από επαναλαμβανόμενη χρήση.

Η φροντίδα για μια τσαγιέρα από χυτοσίδηρο είναι πολύ απλή. Παρόμοια με τις τσαγιέρες Yixing, το σαπούνι δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί για να καθαρίσει μια τσαγιέρα σιδήρου. Μετά το πλύσιμο του τσαγιερού καλά με καθαρό νερό, θα πρέπει να σκουπίζεται με ένα στεγνό πανί. Αυτή η μέθοδος καθαρισμού θα επιτρέψει στο μεταλλικό επίχρισμα να παραμείνει άθικτο και να προστατεύσει το σίδερο στα τοιχώματα της τσαγιέρας από την οξείδωση.

Διακοσμημένες τσαγιέρες σιδήρου «tetsubin» τελικά έγιναν περιζήτητες στην αριστοκρατία. Έχοντας πολλές και σε διαφορετικά σχέδια τσαγιέρες ήταν ένας τρόπος να δειχτεί η οικονομική κατάσταση του ιδιοκτήτη. στην Ιαπωνία. Κάθε τσαγιέρα είναι συνήθως κατασκευασμένη στο χέρι και μπορεί να έχει πολύ περίτεχνα σχέδια. Όταν κρατάτε ένα τέτοιο τσαγιερό στο χέρι σας μπορείτε να δείτε συνήθως το περίπλοκο σχέδιο σε κάθε πλευρά της τσαγιέρας. Συχνά, πρόκειται ιαπωνικά σύμβολα που χρησιμοποιούνται σε αυτές τις τσαγιέρες από χυτοσίδηρο. Για παράδειγμα, το σύμβολο του δράκου σε μια ιαπωνική tetsubin είναι ένα δημοφιλές σχέδιο για εκείνους που θέλουν να επιδεικνύουν δύναμη και αντοχή. Κάθε ιαπωνικό σύμβολο έχει ιδιαίτερη σημασία, όπως αναφέρονται παρακάτω. Στο tsai.gr θα βρείτε μια τσαγιέρα από χυτοσίδηρο μοναδική όπως είστε εσείς.


Ιαπωνικά Σύμβολα και η Σημασία Τους.

Χρυσάνθεμο : Συμβολίζει τη συγκομιδή το φθινόπωρο,όμορφο, γεμάτο ελπίδα
Άνθη Κερασιάς : το εθνικό λουλούδι της Ιαπωνίας. Σύμβολο για την ομορφιά
Κέρματα: Ευημερία
Δράκος : Δύναμη και καλή τύχη
Φωτιά : Ζεστασιά και ειδύλλιο
Άλογο : Ηγεσία, ευφυΐα και πίστη
Πίθηκος : Γρήγορος, έξυπνος και γεμάτος με ενέργεια.
Πεύκο : Φιλία και μεγάλη διάρκεια ζωής
Κουνέλι : Ευτυχία, γονιμότητα, καλή τύχη και ενότητα της οικογένειας
Κόκορας : Υψηλή ενέργεια και γεμάτο πνεύματα πολεμιστή.
Ήλιος: Ευτυχία
Φύλλα τσαγιού : καλή υγεία.
Τίγρη : Ο βασιλιάς των άγριων ζώων, η τίγρη είναι ένα σύμβολο θάρρους και της ανδρείας, είναι επίσης μια ισχυρή προστασία.