ΔΕΝ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ λόγο μεγάλης αναβάθμισης ιστοσελίδας.
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 29€ αναλυτικά
 
tsai.gr
tea bar Μαύρο Τσάι Μαύρο Τσάι με Άρωμα Oolong Τσάι Πράσινο Τσάι Πράσινο Τσάι με Άρωμα Λευκό Τσάι Τσάι Υγείας - Ayurveda Τσάι Βοτάνων Rooibos Τσάι Παγωμένο Τσάι Φακελάκια Τσαγιού Βότανα Matcha Tea Αξεσουάρ Τσαγιού
Πως φτιάχνουμε Το Τσάι Matcha
Από τον 12ο αιώνα, το τσάι Matcha γιορτάζεται στην παραδοσιακή ιαπωνική τελετή του τσαγιού που είναι γνωστή ως Chado, ή «Way of Tea». Χρησιμοποιώντας αρχαίες τεχνικές τοποθετούνται στα πράσινα ακόμη φύλλα τσαγιού ψάθες για σκίαση, 30 ημέρες πριν τη συγκομιδή. Η σκίαση επιτρέπει τα φύλλα τσαγιού να γίνουν πλούσια σε χλωροφύλλη και αμινοξέα. Μόλις αρχίσουν και ξηραίνονται, τα φύλλα αλέθονται σε λεπτή σκόνη δίνοντας το φωτεινό πράσινο τσάι Matcha. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να απολαύσετε το τσάι Matcha. Από την παραδοσιακή ιαπωνική τελετή του τσαγιού έως το καθημερινό παγωμένο Matcha latte, Το tsai.gr έχει όλα τα εργαλεία για να φτιάξετε το τέλειο φλυτζάνι Matcha.

Παραδοσιακή Τελετή Matcha

Η ιαπωνική τελετή του τσαγιού, ή chanoyu (ζεστό νερό για τσάι στα ιαπωνικά), είναι κάτι περισσότερο από απλά φτιάχνοντας ένα τσάι. Είναι μια πνευματική εμπειρία που ενσωματώνει την αρμονία, το σεβασμό, την καθαρότητα και την ηρεμία. Ο οικοδεσπότης μπορεί να προετοιμαστεί σε μεγάλο βαθμό για την εκδήλωση, με εξάσκηση στις κινήσεις των χεριών με μεγάλη λεπτομέρεια. Μπορεί να γίνει στο σπίτι, μια ειδική αίθουσα τσαγιού, σε ένα αποκλειστικά σπίτι τσαγιού ή ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους. Η ιαπωνική τελετή του τσαγιού ξεκινά με τη σειρά σωστού καθαρισμού του μπολ του τσαγιού , τη σέσουλα του τσαγιού (Chashaku ,ειδικό κουτάλι απο μπαμπού) ,το ειδικό χτυπητήρι και το τσάι Matcha. Μόλις καθαριστούν τα σκεύη, προσθέτει μία κουταλιά σκόνη Matcha ανά επισκέπτη στο μπολ. Ζεστό νερό περιχύνεται στο μπολ και με λεπτές περιστροφικές κινήσεις με το χτυπητήρι μετατρέπει το τσάι σε μια λεπτή πάστα. Προστίθεται περισσότερο νερό όσο χρειάζεται για να δημιουργηθεί μια σούπα-όπως το τσάι. Το κύπελλο προσφέρεται στον πρώτο επισκέπτη και ανταλλάσσεται αμέσως με τόν επόμενο πριν ο επισκέπτης θαυμάσει το κύπελλο. Ο επισκέπτης σκουπίζει το μπολ και το παρουσιάζει στο επόμενο επισκέπτη που επαναλαμβάνει αυτές τις κινήσεις. Μόλις και ο τελευταίος επισκέπτης έχει τελειώσει τη γουλιά του το κύπελλο επιστρέφεται στον οικοδεσπότη όπου θα ξεπλυθεί ξανά για να καθαρίσει το τσάι ,το χτυπητήρι και τη σέσουλα .

Βήματα για το τέλειο Matcha

Συστατικά & εργαλεία που θα χρειαστείτε:

Tsai.gr - Αυθεντικό Ιαπωνικό Matcha 30gr (βιολογικό) Tsai.gr - Ιαπωνικό Χτυπητήρι για Matcha (Chasen) Tsai.gr - Ιαπωνικός Δοσομετρητής Chashaku για Μatcha

Οδηγίες
Χρησιμοποιώντας το δοσομετρητή μπαμπού , μετρήστε από 1 κουταλάκι του γλυκού ή 2 κουταλάκι του matcha στο μπολ. Προσθέστε λίγο νερό και χρησιμοποιώντας το χτυπητήρι, χτυπήστε ελαφρά γρήγορα μέχρι το τσάι να διαλυθεί και το υγρό να γίνει ένας ανοιχτόχρωμος αφρός.Προσθέστε και το υπόλοιπο νερό . Ζιγκ ζαγκ μοτίβα με το χτυπητήρι και συμπύκνωση στο κέντρο του μπολ λειτουργούν καλύτερα. Πιείτε αμέσως, πριν η σκόνη έχει χρόνο για να εγκατασταθεί στόν πάτο του μπόλ. Είναι φυσιολογικό βέβαια λίγη σκόνη να παραμένει στο κάτω μέρος του κυπέλλου σας.

Παγωμένο Matcha Latte
Αρχίστε με την προετοιμασία του Matcha χρησιμοποιώντας τα παραπάνω βήματα. Σε ένα ξεχωριστό ποτήρι χτυπήστε ελαφρά 50γρμ.γάλα μέχρι να αφρίσει. Προσθέστε πάγο στο γάλα και στη συνέχεια το ζεστό Matcha. Για γλυκιά γεύση δοκιμάστε ζάχαρη ή μέλι Ανακατέψτε και απολαύστε το!

Συμβουλές: για το Matcha
  • Φυλάξτε τη σκόνη Matcha στο ψυγείο για να το κρατήσετε φρέσκο. Πριν από τη χρήση, τοποθετήστε το σε θερμοκρασία δωματίου πριν την παρασκευή του τσαγιού.
  • Το νερό πρέπει να είναι ζεστό , δεν πρέπει να βράζει. Αν βάλετε βραστό νερό, το τσάι Matcha θα έχει πικρή γεύση.
  • Bamboo εργαλεία και χτυπητήρια επιτυγχάνουν τα καλύτερα αποτελέσματα.