ΔΕΝ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ λόγο μεγάλης αναβάθμισης ιστοσελίδας.
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 29€ αναλυτικά
 
tsai.gr
tea bar Μαύρο Τσάι Μαύρο Τσάι με Άρωμα Oolong Τσάι Πράσινο Τσάι Πράσινο Τσάι με Άρωμα Λευκό Τσάι Τσάι Υγείας - Ayurveda Τσάι Βοτάνων Rooibos Τσάι Παγωμένο Τσάι Φακελάκια Τσαγιού Βότανα Matcha Tea Αξεσουάρ Τσαγιού
Η Ιστορία του Τσαγιού
Η ιστορία του τσαγιού είναι συναρπαστική και προσφέρει μία εξαιρετική εικόνα για την ιστορία του κόσμου μας. Όταν το τσάι ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στην Κίνα, ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο κατακτώντας τη διψά του σχεδόν σε κάθε χώρα του πλανήτη. Το τσάι είναι το πιο δημοφιλές αφέψημα στον κόσμο, καθώς και ένα από τα πιο υγιεινά.

Η Ανακάλυψη
Εάν έχετε ποτέ αναρωτηθεί από πού προέρχεται το τσάι και πώς φτάσαμε στο σημείο ώστε να σερβίρεται σχεδόν σε κάθε γωνιά τού κόσμου ,φτιάξτε ένα φλιτζάνι τσάι και ανακαλύψτε την ιστορία των φύλλων τσαγιού μέσα στους αιώνες. Ένας μύθος υποστηρίζει ότι η ανακάλυψη του τσαγιού συνέβη στο 2737 π.Χ. από τον αυτοκράτορα της Κίνας. Για εκατοντάδες χρόνια, οι άνθρωποι έπιναν τσάι, λόγω των φυτικών φαρμακευτικών ιδιοτήτων του. Μέχρι τη στιγμή της Δυτικής Δυναστείας Zhou το τσάι χρησιμοποιείται ως θρησκευτική προσφορά. Κατά τη διάρκεια της δυναστείας των Χαν (202 π.Χ. - 220 μ.Χ.),τα φυτά τσαγιού ήταν αρκετά περιορισμένα και μόνο δικαίωμα να πίνουν τσάι είχαν οι πλούσιοι , όχι μόνο για την υγεία τους, αλλά και για τη γεύση.

Η Εξάπλωση
Καθώς όλο και περισσότερα φυτά τσαγιού ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια της δυναστείας των Τανγκ (618-907), το τσάι έγινε πιο κοινο μεταξύ των κατώτερων τάξεων και η κινεζική κυβέρνηση επέβαλε τη φύτευση των φυτών τσαγιού, ακόμα και την κατασκευή των καταστημάτων τσαγιού, ώστε ο καθένας θα μπορούσε να απολαύσει το τσάι.. Επίσης, κατά τη διάρκεια της δυναστείας των Τανγκ, το τσάι εξαπλώθηκε στην Ιαπωνία από τους ιάπωνες ιερείς που σπουδάζανε στην Κίνα. Παρόμοια με την κινεζική υιοθέτηση του τσαγιού, το τσάι ήταν το πρώτο αφέψημα που καταναλώνεται από τους ιερείς και τούς πλούσιους για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Το τσάι συχνά συνδέεται με τον Βουδισμό στην Ιαπωνία, γιατί οι ιερείς έπιναν τσάι για να μένουν ξύπνιοι και να διαλογίζονται . Σύντομα, οι Βουδιστές ανέπτυξαν μια ιαπωνική τελετή τσαγιού για την ανταλλαγή του με ένα ιερό, πνευματικό τρόπο. Ο αυτοκράτορας της Ιαπωνίας που απολάμβανε το τσάι του πολύ συχνά ,εισήγαγε σπόρους από την Κίνα που φυτεύτηκαν στην Ιαπωνία , έτσι ώστε το τσάι να γίνει προσιτό σε περισσότερους ανθρώπους.

Έφτασε στην Αγγλία και στην Αμερική
Το Τσάι τελικά έφτασε στην Αγγλία κατά τη διάρκεια του 17ου αιώνα, όταν ο βασιλιάς Κάρολος Β παντρεύτηκε μια Πορτογαλίδα πριγκίπισσα, την Catherine Braganza. Η βασίλισσα έκανε το τσάι το ποτό των βασιλικών και σύντομα το τσάι έγινε δημοφιλές κατά την εισαγωγή του στη Βρετανία μέσω της Εταιρείας των Ανατολικών Ινδιών. Το απογευματινό τσάι έγινε ένας κοινός τρόπος για την αριστοκρατική κοινωνία να πίνει τσάι. Αν και το τσάι εισάγονταν τακτικά στη Βρετανία, οι φόροι ήταν πολύ υψηλοί. Έτσι εμφανίστηκαν λαθρέμποροι να πωλούν το τσάι παράνομα για αυτούς που δεν μπορούσαν να το αντέξουν οικονομικά. Στην προσπάθεια να ανεβάσουν τα κέρδη τους και κατά τη διάρκεια του λαθρεμπορίου, η Εταιρεία Ανατολικών Ινδιών άρχισε να εξάγει το τσάι στην Αμερική. Το αμερικανικό τσάι φορολογούνταν επίσης σε μεγάλο βαθμό και συνέβαλε στην δημιουργία του Boston Tea Party. Το Boston Tea Party ήταν μια πολιτική διαμαρτυρίας από τους Sons of Liberty στη Βοστόνη, μια πόλη στη βρετανική αποικία της Μασαχουσέτης, κατά της φορολογικής πολιτικής της βρετανικής κυβέρνησης και της Εταιρείας Ανατολικών Ινδιών, που έλεγχε όλο το τσάι που εισάγονταν στις αποικίες.