ΔΕΝ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ λόγο μεγάλης αναβάθμισης ιστοσελίδας.
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 29€ αναλυτικά
 
tsai.gr
tea bar Μαύρο Τσάι Μαύρο Τσάι με Άρωμα Oolong Τσάι Πράσινο Τσάι Πράσινο Τσάι με Άρωμα Λευκό Τσάι Τσάι Υγείας - Ayurveda Τσάι Βοτάνων Rooibos Τσάι Παγωμένο Τσάι Φακελάκια Τσαγιού Βότανα Matcha Tea Αξεσουάρ Τσαγιού
Ένας Οδηγός για Τσαγιέρες YiXing
Το να κατέχεις μια ποιοτική τσαγιέρα YiXing είναι σαν να κατέχεις ένα κομμάτι της ιστορίας, ένα έργο τέχνης και ένα πολύτιμο σκεύος παρασκευής του τσαγιού. Οι γνώστες του τσαγιού θα έλεγαν ότι η τσαγιέρα YiXing είναι ένα απαραίτητο εργαλείο στη συλλογή ενός ειδήμονα του τσαγιού. Οι ιδιότητες που τις καθιστούν πραγματικά ξεχωριστές έχουν άμεση σχέση με τον πηλό Zisha, που βρίσκεται μόνο στην επαρχία Jiangsu της Κίνας, καθώς και η υψηλή εξειδίκευση των τεχνιτών που δημιούργησαν αυτές τις τσαγιέρες. Μέχρι την δυναστεία των Μινγκ (1368-1644), τσάι που έχει υποστεί ζύμωση το έβραζαν σε μεγάλες τσαγιέρες. Ο επαναστάτης Gong Chun αποφάσισε ότι ο δικός του τρόπος έγχυσης φύλλων τσαγιού σε μια «τσαγιέρα», από το διάσημο πλέον πηλό Zisha, έπρεπε να μοιραστεί και με άλλους. Σφετερίστηκε την άποψη του με πολλούς «μαθητές» του και η παράδοση συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Πως Πρέπει να Είναι μια Τσαγιέρα YiXing
Μια τσαγιέρα YiXing πρέπει να είναι πρακτική, να φαίνεται ελκυστική στον ιδιοκτήτη της ,να την αισθάνεται όμορφα στο χέρι. Ο καλλιτέχνης που δημιουργεί μια νέα τσαγιέρα επιχειρεί να εκφράσει την ηρεμία, τη μεγάλη διάρκεια ζωής, την ομορφιά, την τύχη, την ευτυχία και συχνά τρέφει μια εκτίμηση για το φυσικό κόσμο. Ο αγοραστής θα πρέπει να αισθάνεται κάποια, ή ακόμα και όλα, από αυτά τα συναισθήματα κατά την αγορά ενός νέου τσαγιερού YiXing.

Ένα Όμορφα «Ώριμο» Τσαγιερό YiXing
Οι τσαγιέρες YiXing περιέχουν χιλιάδες τρύπες αέρα, ή μικρό-πόρους, επιτρέποντας μια πιο αποτελεσματική συγκράτηση της θερμότητας και την ικανότητα να απορροφούν το άρωμα ενός τσαγιού. Μετά από αρκετές εγχύσεις η τσαγιέρα θα αποκτήσει μια «λάμψη». Αυτό είναι το όμορφο αποτέλεσμα του τσαγιού που διαπερνά αργά στην εξωτερική επιφάνεια δίνοντας μια απαλή λάμψη. Χρειάζεται αρκετός χρόνος και υπομονή για το αποτέλεσμα. Ο πραγματικός τρόπος για την ανάπτυξη αυτής της πατίνας είναι απλά η έκχυση του αγαπημένου σας τσαγιού στην τσαγιέρα σας γνωρίζοντας έτσι ότι έχετε ξεκινήσει τη διαδικασία που θα οδηγήσει τελικά σε ένα όμορφα «ώριμο» τσαγιερό YiXing.

Πριν από τη Χρήση
Πριν από τη χρήση των νέων σας τσαγιερών YiXing, είναι απαραίτητο να το ξεπλύνετε με βραστό νερό για να απομακρυνθούν τυχόν κομμάτια πυλού που εφαρμόζονται κατά την κατασκευή του για αισθητικούς λόγους. Η διαδικασία μπορεί να είναι τόσο απλή όσο ένα καλό και διεξοδικό ξέπλυμα με άφθονο νερό που βράζει ή τόσο περίπλοκο όπως η βύθισή του σε τσάι για μερικές ημέρες . Εναπόκειται στον αγοραστή να αποφασίσει την προτίμησή του για το πια μέθοδος είναι καλύτερη για το τσαγιερό του.

Απαραίτητα Βήματα για την Παρασκευή Τσαγιού
Μερικά βήματα είναι απαραίτητα για την παρασκευή ενός φλιτζανιού τσάι. Η θέρμανση της τσαγιέρας είναι το πρώτο βήμα. Στην ιδανική περίπτωση, ρίχνουμε ζεστό νερό στην τσαγιέρα μέχρι να τρέχει έξω από τις πλευρές Αυτό εξασφαλίζει ακόμη και πλήρη κατανομή της θερμότητας. Στη συνέχεια, μετράμε την κατάλληλη ποσότητα των φύλλων τσαγιού και ρίχνουμε μια επαρκή ποσότητα νερού (στη θερμοκρασία που απαιτείται από τον τύπο του χρησιμοποιούμενου φύλλου) για την κάλυψη των φύλλων. Τοποθετήστε το καπάκι στο τσαγιερό και, εάν είναι εφικτό, χύστε πιο ζεστό νερό πάνω από το εξωτερικό του δοχείου για να διατηρηθεί η θερμοκρασία. Αυτό δεν είναι πάντα απαραίτητο στο πράσινο τσάι, διότι θα χρειαστεί μια πολύ χαμηλότερη θερμοκρασία (~ 150F σε 170F) για να ετοιμάσουμε το oolong. Το νερό στην επιφάνεια της τσαγιέρας θα αρχίσει να εξατμίζεται και, όταν η τσαγιέρα είναι ξηρή (που διαρκεί περίπου 2-3 λεπτά), θα ξέρετε ότι είναι ώρα να το σουρώσετε, εκτός αν το τσάι απαιτεί περισσότερο χρόνο.

Η Σωστή Χρήση και Συντήρηση
Είναι σημαντικό να χρησιμοποιούμε μόνο ένα είδος τσαγιού σε κάθε τσαγιέρα YiXing λόγω της πορώδους φύσης της. Πράσινο oolongs και μαύρο θα πρέπει να έχουν το δικό τους τσαγιερό και επίσης διαφορετικό τσαγιερό για κάθε αρωματισμένο τσάι. Ένα ιδιαίτερα ισχυρό τσάι μπορεί να καταστρέψει μια τσαγιέρα από πηλό Zisha αν δεν χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για το συγκεκριμένο τσάι. Επίσης, πρέπει πάντα η τσαγιέρα να στεγνώσει καλά μέσα και έξω μεταξύ των χρήσεων. Η υγρασία σε ένα τσαγιερό YiXing μπορεί να αναπτύξει μούχλα και να το καταστρέψει. Όταν τελειώσετε τη χρήση του, ξεπλύνετε το με ζεστό νερό και αφήστε το να στεγνώσει εντελώς.

Σαπούνι και απορρυπαντικά οποιουδήποτε είδους δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιούνται στις τσαγιέρες YiXing.